Kosten PCR-Test met COVID reisdocument
☝Klik hierboven en Bestel Vandaag je coronatest!☝

PCR test met reisverklaring Wijdemeren voor als je op reis wil gaan

PCR test met reisverklaring Wijdemeren voor als je op reis wil gaan

Als je op reis wilt gaan naar het buitenland en je woont in Wijdemeren dan heb je een PCR test met reisverklaring Wijdemeren nodig. Nu veel landen voorzichtig de reisbeperkingen versoepelen en sommige landen of deelgebieden de veiligheidscode geel of groen krijgen begint het bij de reislustigen onder ons al te kriebelen. Maar de versoepelingen betekenen niet dat het corona virus helemaal onder controle is en dat we weer zorgeloos kunnen reizen. Je hebt bijvoorbeeld nog steeds voor veel landen een PCR test met reisverklaring nodig als internationale reiziger.

Wat is een PCR test met reisverklaring Wijdemeren?

Met een PCR test kun je aantonen of iemand op dit moment besmet is met het corona virus. PCR is de afkorting van Polymerase Chain Reaction, wat betekent dat de test DNA materiaal kan vermenigvuldigen. De PCR test gaat namelijk op zoek naar RNA, deeltjes genetisch materiaal van het corona virus. RNA is vergelijkbaar met DNA, maar minder goed te ontdekken. Daarom transformeert de PCR test eerst RNA in DNA, en vermenigvuldigt vervolgens het DNA waardoor de analisten ook hele kleine hoeveelheden genetisch materiaal van het virus kunnen zien. Een PCR test is zeer nauwkeurig, de reden dat de test een verplichting is als je naar het buitenland wilt reizen. Door een PCR test kan voor bijna 100% worden uitgesloten dat je besmet bent, en om aan te tonen dat je het virus niet bij je draagt kun je een reisverklaring krijgen met het testresultaat.

Hoe gaat dat, een PCR test met reisverklaring Wijdemeren?

PCR-testen mét gratis reisdocument of sneltesten Wijdemeren of de regio [nearby], [nearby] en [nearby]

Als je een afspraak maakt voor een PCR test bij een testlocatie vraag je meteen een reisverklaring aan. Op de testlocatie halen ze als monster wat slijm uit je neus- of keelholte met een lang wattenstaafje, wat vervolgens naar een laboratorium wordt gebracht voor de PCR test. In het laboratorium wordt het RNA van het virus naar DNA omgezet en vermenigvuldigt, wat enkele uren kan duren. Als na de test blijkt dat het monster geen genetische deeltjes van het virus bevat is het testresultaat negatief, wat betekent dat je niet besmet bent met het corona virus. Is er wel RNA van het virus in het monster aanwezig, dan is de test positief. Je ontvangt na afloop van de test een email over het testresultaat samen met de reisverklaring, en mocht de testuitslag positief zijn dan wordt vaak de uitslag telefonisch medegedeeld.

PCR test en reisverklaring, waarom verplicht bij een reis naar het buitenland?

Om te voorkomen dat internationale reizigers ongemerkt het virus met zich meebrengen hebben veel landen bepaald dat internationale reizigers zich verplicht moeten laten testen op het coronavirus. Dat moet gebeuren met een PCR test, sneltesten zijn namelijk minder nauwkeurig. Het resultaat van de PCR test moet vervolgens worden vastgelegd in een Non-Covid19 verklaring, een officiële reisverklaring die je moet laten zien bij grenscontroles of bij het inchecken. Deze Non-Covid19 verklaring beschrijft in het Engels dat je een PCR test hebt ondergaan waar een negatieve testuitslag uit is gekomen. In de verklaring moet ook de datum en het tijdstip dat de test is gedaan zijn vermeld, en de manier hoe het testmonster is verkregen. Daarnaast moeten ook je voornaam en achternaam die op de reisverklaring staan hetzelfde zijn als in je paspoort. Een PCR test met reisverklaring Wijdemeren maken het mogelijk eindelijk weer op reis te gaan naar het buitenland nu de maatregelen wat zijn versoepeld.